Nowości już są dostępne! Odkryj wiosenną kolekcję!

Ett viktig fenomen att minnas forsavitt dessa par typer bruten karlek ar att eldig

Ett viktig fenomen att minnas forsavitt dessa par typer bruten karlek ar att eldig

  • Likhet Hatfield och Rapson noterar att vi tenderar att bliva passionerat foralskad i personer som befinner sig relativt snygga, personliga, tillgiven sam liknar oss sjalva. Kompatibilitet befinner si aven ett viktig omstandighet saso stoder eldi lov att spira at barmharti karlek. Ehur motsattningar ibland kan uppegga mot sig, befinner sig det allmant mer gansk att folk blir foralskad om de delar don gemensamt.

karlek ofta ar kortare, medan medkannande love kan finnas till mer benagna att hantera tidens forsok.

Forskare har tittat villig hurdan relationer utvecklas mellan nya tv, nygif.webpta sam dom som befinner sig gif.webpta under en langre tid sam fann att under tiden lidelsefull karlek befinner si mer intensiv i inledningen itu relationer, tenderar saken dar att ge boj forut medkannande karlek saso befinner si fokuserad gallande intimitet samt engagemang.

Forskare ager lange foreslagit att passionerad lov tenderar att finnas den mest troliga typen bruten lov att vitna. Intressant befinner sig att nyare forskning av Hatfield och hennes kollegor age foreslagit att tiden kan tillverka nagon oforandrad halsovadlig verkning kungen bade eldig samt foljeslagande love.

Nagon undersokning saso jamforde eldig samt foljeslagande lov emellan nygif.webpta och langvariga giftermal fann ocksa att bade nygif.webpta karla och kvinns tenderade att berora synonym nivaer bruten hanforelse. Skada forskarna fann likas att nygif.webpta kvinns vart mer benagna att idka samlag sin kompanjo med medkansla kungen ett hogre pla ann deras medspelare uttryckte inom gengald.

Passionate Karlek Scale

Hatfield och Sprecher utvecklade Passionate karlek Scale som har anvants ovanfor bot varlden tillsammans persone inom allihopa aldrar. Saken da staller fragor baserade villi kognitiva komponenter (vad och hurda ofta n tanker gallande din partner), beteendekomponenter (hur aktiv n ar sam va n astadkommer pro saken da andra personen) samt kanslomassiga komponenter (hurdan ni kanner stav din medspelare).

  • Kanner ni att dina emotione har varit gallande ett berg-och dalbana inom kort n age varit involvera ino den arme personen?
  • Skulle du uppleva bamse hopploshet ifall dom lamnade dej?
  • Kanner ni att du icke kan sluta reflektera villig saken dar har personen?
  • Kanner du att ni hellre vill deltaga den har personen ann nagon annan?
  • Diggar n att utforska denna persons lekamen alternativ rorelser?
  • Kanner du ett hallbar dragnin till saken dar arme personen?
  • Kanner n dej ledsen nar foremal inte gar riktigt i din forhallande tillsamman saken da arme personen?

Forsavit du kan respondera jada kungen marklig alternativ de flesta utav dessa fragor befinner sig det mojligtvis e spar kungen att det ni upplever ar eldi lov.

Influen gallande relationer

Medan det befinner sig nagon sak att uppfatta baksida av underben dessa ett pa typer bruten lov befinner si sexig Tyska tjej begreppsmassigt, hurda kan dessa begrepp gestalta ut ino dina verkliga relationer?

Ino verkligheten nog n befinner si mer benagna att kanna lidelsefull love i do tidiga stadierna it e nytt omstandighet. Nar din foralskelse vaxer kan din glod stav saken dar andra personen bygga opp och snar toppa. Nar ditt forhallande fortsatter kan denna hanforelse snart mildras och posa at en mer barmharti / foljeslagande mall bruten lov.

Kompanionat lov nog ej nodvandigtvis praglas av bangstyrig glod, spanning eller tvangsmassiga tankar som traffa ino passionerad love. Skad denna medkannande design it karlek inkluderar emotione bruten mjukhet, ett kraftfull forbindelse, frandskap sam tillfredsstallelse fran andras folje.

Nar ni antagligen ager skapat en mer barmhartig gestaltning fran karlek betyder det inte att n ej kommer att vara med o biff glod intermittent. Egentlige tyder ett bit forskning gallande att romantisk karlek paverkad itu styrk, intresse och sexuellt intresse (skad inte me saken da tvangsmassiga komponenten som idelige befinner si normal ino tidiga relationer) ar forknippad tillsammans hogre sjalvkansla, okat valmaende sam tillfrisknande utav gifte tillfredsstallelse.